פרטים
קטטר סיליקון יתרונות\חסרונות
קטטר נמצא בשימוש במגוון תחומים רפואיים ונועד לניקוז נוזלים, לרוב שתן. יש מספר סוגי קטטר בשוק ולרוב הרופא המטפל יקבע איזה קטטר להחדיר למטופל. בין סוגי הקטטר הנפוצים שי קטטר המיוצר מסיליקון וקטטרים המיוצרים מלטקס. בענף הרפואה יש ויכוח לגבי קטטר סיליקון יתרונות\חסרונות ולכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להבין מדוע הוא מעדיף טיפול בקטטר סיליקון על פני קטטר לטקס או להיפך. במידה ויש להחדיר קטטר למטופל אשר אינו מסוגל להגיע בכוחות עצמיים לחדר הנוחיות והוא מרותק למיטה, בבית או בבית החולים, נהוג להתחיל בקטטר דק יחסית ובמידה ויש דליפות יש להחליפו לקטטר בקוטר גדול יותר, לדוגמה קטטר בקוטר 20 מ"מ.
החדרת הקטטר
קטטר מסיליקון או מלטקס קבוע או זמני הוא צינור חלול עם נקבים ובקצה הקטטר יש בלונית שתפקידה למנוע את יציאת הטטר משלפוחית השתן. קטטר מתקינים בכל מקרה של הפרעות במתן השתן, ביניהן בעיות אי שליטה במתן שתן או בעיות כמו עצירת שתן. את צינורית הקטטר מחדירים לשופכה ויש להיעזר בקרם שומני מיוחד על מנת להימנע מפציעות וכדי להקל על הסבל והכאב של המטופל. בקטטר קבוע מנפחים בעדינות את הבלונית על מנת למנוע את יציאת הקטטר ומחברים את הצינור לשקית איסוף שתן. יש להחליף את הקטטר בתאם להמלצות הרופא וחשוב לשמור על היגיינת המקום. בנוסף, לרוב נהוג לתת טיפול תרופתי אנטי דלקתי לחולים עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן.
קטטר סיליקון יתרונות\חסרונות
קטטר סיליקון גמיש ונחשב לאיכותי יותר מקטטר לטקס אך הוא יקר יותר ודורש תחזוקה גבוהה יותר. חשוב לדעת כי לכל קטטר סיליקון יתרונות\חסרונות שונים ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני החדרת הקטטר על מנת לקבל החלטה נכונה.